fredag 8. oktober 2010

vanskeli å vær mamma...

æ gjør egentli så godt æ kan æ...
men æ e alein me Maya å de bli itj gitt nå gratis fra nån så æ slit...
Mamma å Pappa hjelpe jo der dæm kan dæm å men æ kan itj be dæm om å oppdra ungen min... heller itj kan dæm forandre mæ...

i går va vi på ridekurs, æ å Maya... ho fikk lån Prektig som e vant te ei som e enda mindre enn Maya å ho e en følge-ponny som itj e vant te å få direkte kommando fra den som sitt oppå. Maya e no i sin andre runde som ride-elev å heller ikke en erfaren rytter. ponnya like graså duppe haue ned for å spis så fort dæm kan. dæm gir blaffen i om de sitt nån oppå... Maya ho slæppe tøylan å lætt dyre eta så selvfølgeli trur ponny'n at de e helt greit å ta sæ matpause...
æ vart så frustrert for æ fikk itj veitja te å forstå at ho må holl igjen tauman å at ponny'n ska skjønn kæm som e sjefen.
under timen va de to ungveitja som skull hjelp te. æ sku egentli bare sjå på, men de siste timan har æ å hjulpe i å me at æ har hatt littegrann å gjør me hesta før, men i går meldt æ mæ ut.
Maya va ikke konsentrert å sleppt tøylan. ho fikk itj ponny'n te å gjør nå som helst å forventa at æ sku smatt, klaps å styr. så når ho ungveitja kom for å hjelp oss, så ga æ ho ansvare å satt mæ på sidelinja i stan.

sjøl da vart æ frustrert for Maya va godt fornøyd me at et anna menneske hadd ledetau å styrt ponny'n å satt der som en potetsekk.
æ sa de te ho ette timen at hvis itj ho stramme sæ opp littegrann å faktisk tar tauman å styre hesten så e de itj nå vits i at vi tar kurs. de koste alt for my te at ho bare ska sitt der.

så kjæm lærer'n å si at maya e flink!
å æ føle mæ som ei kravstor masat kravstor mor som bare kjefte.
ho sa de at de e my å fokuser på for en fireåring (Maya e fem) å at en time e lang ti når en ska sitt på en ponny.

æ tar poenge. ho mene æ blanda mæ alt for my borti å æ ska ta de te følge, men æ vet at Maya kan så my bedre enn ka ho prestert i går. på landeveisritt klare ho lettridning å forrige uke hoppa ho hinder me en anna ponny å styrt gjennom ei hinderløype.
æ VET ho kan.
men æ ska fra no av la lærer'n lær bort å æ ska hjelp der de trengs men Maya e nødt te å grei de her sjøl på et eller anna tidspunkt...

Men æ innsåg at æ e kravstor mor som bli frustrert å lei mæ når maya itj leve opp te forventningan. samtidi e æ ettergivende å alt for blaut på andre områda. æ har stillt inn live mitt ette maya sin rytme, æ gir ho de ho ønsk eå de ho vil å sett itj så mange krav. men de æ kreve, kreve æ 100% på. å da betyr de at sånn som et ridekurs f.eks. betale æ gladelig for men da MÅ Maya vis innsats å vis mæ at de hverken e bortkasta ti eller penga.

Kan itj de her bare vær enkelt?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...