Bøker, filmer, teater og musikk

Her havner alle mine fiktive happenings...

sortert ukronologisk og med kjapp anbefaling.

Film

Upperdog
Norsk film i særklasse
Nå snakker vi filmindustri.... denne lukta det faktisk kvalitet av.
Og jeg snakker ikke bare om Herman"da hunk" Sabado som dukker opp splitter naken i flere scener.
Vi har for det første et manus som det lukter både research og gjennomtenkt plot av. Noen har, for en gang skyld i en norsk film, satt seg ned og faktisk skrevet en troverdig dialog! Bare det i seg selv fortjener opptil flere stjerner i margen!
I tillegg har de funnet kompetente FILM-skuespillere.... Overnevnte Herman er uten tvil Norges beste skuespiller. Han får meg til å gråte store våte tårer når han står på scenen i Trøndelag teater. Og han eier denne filmen. Siden Max Manus har jeg klødd etter å se en gjennomført dyktig produsert norsk film og med dette verket har de klart det!
Jeg tror på figurene, jeg tror på storyen, jeg føler med dem og tror det de sier. Lyssettingen er dyster, realistisk og lekker. Kameravinklene viser ikke folk fra sine beste sider men går tett innpå.
Dette er en vakker film om menneskelige svakheter og står absolutt alene.
Den minner meg egentlig litt om Magnolia med sine sammenflettede skjebner og i internasjonel sammenheng ville den nok fallt inn i Indie kategorien mne jeg synns den var givende. Elegant fortellerteknikk, superbe skuesrpillerprestasjoner og et solid manus.
Hvis det er noe som mangler så må jeg ha lov til å si at bak-historien til Per. Afghanistan-soldaten starter sterk men koker litt bort. Han fikk post tsaumatisk stress av å bli fotografert liksom... Her kunne de ha vist litt mot og tatt i litt. Hqan blir liksom litt puslete med den bakgrunnshistorien.

Bøker:

Margaret Atwood
I særstilling takket være fantastisk produksjon....


Oryx and Crake
The year of the flood
the edible woman
the handmaids tale


Lucifers evangelium av Tom Egeland
WOWOWOW
her kommer konspirasjonene trillende. dan brown kan bare legge opp. her utfordres leseren på et helt annet nivå og du er faktisk med på turen. glem om jesus var jomfru eller ikke! her går det myyyye dypere!
The Timetravellers Wife, Audrey Niffenegger


Havfruestolen,  Sue Monk Kidd, roman,
på grensa mellom chick-lit og seriøs literatur.
Om en kvinne i 40-årene som konfronteres med sin egen fortid, fremtid og nåtid gjennom sin mors psykologiske traume, sin ektemanns overbærenhet og en affære med en munk.
lest: mars 2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...