kreative innfall.

Malerier/tegninger og ymse


MAT!

Her kommer to av mine siste kulinariske tilblivelser.
1
ikke spes spennende men  til grillmat trenger jeg noe som er sunnt, godt og som fyller magen...
Asparges
Minimais
Sukkererter
Lilla gulrot
Broccooli
Sopp
Fenikkel
 bland, krydre med Maaldon salt og Pepper.
Sprinkle over Olivenolje og hiv inn i ovnen i ca 25 minutterpå ca 220 grader.

Strikkerier.
Jeg strikket genser og lue til Diego.
Søt eller hva?!14.03.11
På tide å dele endel ting og tang med dere...
som et lite galleri av min vidunderlige produksjon...


Strikkedilla.
06.03.2011
For en stund tilbake oppdaget jeg at fingrene, av mangel på noe å gjøre på kveldene mens jeg så TV, var på konstant vandring mellom noe slags snacks på bordet og munnen. Ikke at jeg er på noe slags slankeopplegg men med den slags vaner blir klærne trange etterhvert. Så, for å gi fingrene noe annet å gjøre tok jeg fram strikkepinnene.
Jeg kjøpte garn og en "enkel" (i følge dama på garnbutikken) oppskrift på en barnegenser i størrelse 6 år ...som tok 2 1/2 år å strikke... OK så jeg hadde aldri strikket raglanermer og heller ikke "flettestrikket" før så det var i og for seg et prosjekt med mange utfordringer. De tynne pinnene og det at jeg skulle lære en ny teknikk gjorde at jeg var rett og slett lut lei av hele fletteteknikken halvveis igjennom prosjektet. Jeg begynte i god tid så genseren ble forsåvidt passe til 5-åringen når den omsider var ferdig men det tok fryktelig lang tid. I ren frustrasjon over at et "enkelt" prosjekt skulle ta så lang tid begynte jeg å lete på nett etter noe som kunne bryte monotonien etter den genseren.
Jeg hadde jo lyst til å fortsette å strikke men jeg ville finne noe som ga tilbake gleden med å strikke etter det mamutprosjektet med genseren.
Som travle arbeidende mødre har vi jo stort sett ikke mer tid enn høyst en time på kveldene til overs for kreativitet og avslapning. Da bør helst ikke strikkeopskriftene være så vanskelige at vi, bokstavelig talt, mister tråden....
Jeg kikket både på garnstudio og Strikkeoppskrift.com , og fant både inspirasjon og gøyale oppskrifter, men mange virket kompliserte og andre var store prosjekter på tynne pinner. Joda, Strikkeoppskrift.com har en egen kategori for både Harry Potter og til hund og katt med bokanbefalinger og sånnt men hele siden var litt tungvint etter min mening.
Det jeg ønsket meg var oppskrifter jeg kunne gjøre på en kveld, en uke eller en måned uten de helt store utfordringene og lagt opp etter mine evner så resultatet kan se sånn passe profft ut.
Du kan bare se for deg hvor glad jeg ble da jeg fant Pickles!  En helt utrolig bra strikkeblogg med fantastisk kreative ideer og oppskrifter som faktisk er superenkle! De skaper selv et vell av strikkeoppskrifter på tykke pinner så det går fort å få et bra resultat.

 
En kjempefin Kjekkasgensergenserderfra i 2års størrelse ble laget fra start til ferdig i løpet av juleferien! En forsinket julegave var dermed sikret!
I tillegg har Pickles en del strikketips og videoer med demonstrasjon av enkle strikketeknikker som gjør at selv nybegynnere kan forstå hva teknikkene går ut på. En stor hjelp for oss som lærte av mødre og bestemødre med strikking programmert inn i fingertuppene fra småbarnsalderen...
Oppskriftene de legger ut er enkle. Teknikkene er godt forklart uten å være nedlatende og skal du strikke i andre størrelser enn de som legges ut i bloggen, må du betale littegrann for det men kjøper du garn fra dem får du oppskriften med på kjøpet.
Garnet de selger på Pickles er av god kvalitet og produsert med omtanke for både sauer og natur. Du kan så klart kjøpe bare oppskriften og få tak i annet garn men da er resultatet ikke garantert...
Jeg har fått strikkedilla og min avslappende time forran TV'n om kvelden er ikke lenger unyttig men faktisk ganske produktiv! Den stadig voksende haugen med restegarn og garn kjøpt til andre (aldri påstartede) prosjekter har krympet betraktelig og haugen med skjerf, halser, sokker og luer har vokst!
Jeg har til og med tatt med meg inspirasjon til å finne opp både dukkeklær og skjerf med hette helt på egen hånd men absolutt inspirert av Pickles!
Ingenting er vel mer motiverende enn å føle at du får det til!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...