onsdag 11. mai 2011

Norge har blitt republikk... og Kim Jong-Jens er president...

Når ble Norge en republikk og hvem har bestemt at Jensemann er President?
Jepp..
Jeg snakker om utdelingen av krigskorset med sverd. En fantastisk ærefull medalje som tildeles krigshelter og soldater som har gjort en eksepsjonell innsats for Norge.
Den 8. Mai ble det tildelt tre herremenn som har tjenestegjort i Afghanistan. En av dem er død så hans medalje ble tildelt hans 10-årige sønn.
Nå er jeg i prinsippet ikke heeeelt enig med det der med at Norge har noe i Afghanistan å gjøre. Men vi er medlemmer av NATO og av og til må man vurdere hva som kan gjøres for å hindre slemminger fra å ta makta.
Taliban er slemminger. De har alltid vært slemminger og må stoppes...
Folk i Afghanistan har hatt mye vondt og trenger hjelp til å skape en bedle land og der har du NATO sin jobb.
Norge er med i den biten og som medlem av NATO, har våre soldater en medlems-plikt til å støtte og styrke NATO der nede.
Mulig jeg er naiv, men jeg håper og tror at de Norske soldatene fungerer litt som politi heller enn å springe villmann med gevær...

Nå er saken at dette krigskorset skulle tildeles. I går kom det fram at Jens Stoltenberg (AKA Kim Jong-Jens) hadde nektet kongen å dele ut medaljen.
Kim Jong-Jens har ikke engang avlagt førstegangstjeneste og har ingen tilknyttning til forsvaret i noen som helst sammenheng. Han har forsvarsminister Grete Faremo til å passe på den delen av det politiske. Spørsmålet mitt er derfor hva i huleste heiteste har Jensemann på agendaen? For all del... som statsminister bør han vel være tilstede på utdelingenn av en sånn medalje. Spesielt ettersom det er hans regjering som i utgangspunktet sendte soldatene til Afghanistan.
Men KONGEN er tross alt forsvarets høyest kommanderende.
Hvis ikke Kong Harald kan utdele slike medaljer og hvis han ikke kan gjøre sånne ting, hva skal han gjøre da?
Kong Harald er en galleonsfigur og jobben hans er å representere norge og skape en nasjonal samhørighet. Han gjør en strålende jobb.
Og ikke minst en viktig jobb.
Utad i verden gir han landet vårt et hyggelig "image" og innad i landet er han en slags felles bestefar.
Kongen er et symbok på nasjonen Norge. Han skal representere folket og gi oss en følelse av tihørighet og patriotisme.
Kongefamilien skal som et felles fjes ut i verden vise at Norge og nordmenn et trivelige folk og de skal gjøre oss stolte av å være Nordmenn!
Det er en ansvarsfull jobb som jeg ikke tror Jens er i stand til å se...

Jens, jeg håper at pappa'n din skammer seg over deg nå!
Tenk å kaste så mye skam og egoisme over navnet!

Konger er øverstkommanderende for forsvaret, Han har gått krigsskolen, plassert blant de ti beste av sitt kull, og det sies at han incognito har vært i aktiv tjeneste.
Han er beskytter for og interessert i forsvaret og alle involverte og derfor er det helt naturlig og selvsagt at han skulle dele ut den gjeveste norske medaljen.
Det er en sann fornærmelse ovenfor både veteranene, Kongen og det norske folk at Jens kuppet denne utdelingen! Veteranene fortjener da så selvsagt å få medaljen fra sin høyeste "sjef"....
Når Soldatene skrives inn/verves (hva det nå heter) til forsvaret og hæren, så sverger de troskap til Kongen, Fedrelandet og Gud... Ikke til Regjering, Statsminister og Jens...
Dette ble bare dumt!

Det er litt som om noen på jobben blir pensjonist og får en vissen blomsterkvast fra sekretæren og et slappt håndtrykk som takk for 25 års ansettelse....
Og i dag... dukker Jensemann igjen opp i avisene og sier at "neste gang skal kongen (aller nådigst?) få være tilstede under neste tildeling og at det ble litt feil, etter å ha nekta blankt i heeele går på at han har gjort noe galt.... io tillegg prøver han å påstå at medaljen er en politisk medalje?!?! HÆ?
Siden NÅR er en forsvarsmedalje POLITISK?!?!

Nei Jens... Nå har du - som vi sier på godt trøndersk - bæsja på leggen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...