søndag 8. august 2010

helg...

okei itj akkurat helg men helg å litt mer....
hele forriige uke jobba æ som en tyrk på arbei for å få ferdi butikken på Rockheim. åpninga va torsdag.
mandag fikk æ beskjed om at æ va invitert te åpninga me oppmøteplikt, uten lønn, tirsdag va de me lønn å vi mått vær der te midnatt (stengetid) å onsdag va de plutseli at vi kunn godt vær der te midnatt hvis viønska men vi mått itj. på åpningsdagen fikk vi beskje om at de va en normal arbeidsdag å fra åpningsøyeblikke va vi ikke på jobb lenger. æ vart sur...
der hadd æ da ordna me barnevakt-bjørn å fiksa at æ kunn sov hem te søssa den natta... trasi opplegg... mamma å pappa kom på åpninga å æ vart me dæm rundt i utstillingan (hel-digital,temmeli komplissert, kjæm te å vær utdattert om 5 år....) å så for æ me dæm ca kl 19.30. bare sånn at æ sku kom mæ på arbei igjen te kl 8. (de hadd æ måtta gjort uansett)
uansett trengt itj æ å lån søssa si seng (har itj engang vorre innom)

fredag va fakttisk en arti jobbdag. æ sjaua å pakka papp å så researcha æ ette emballasje, emballasjens egenvekt å evt portokostnada å glisa innvendi over at rockheimstyre va ferdi.
men æ fikk beskje om at æ i helga sku skriv ei liste over koss arbeidsoppgava æ kan ha som kan tjen penga for firmae å som kan forsvar ei stilling i formae (forrige uke fikk æ ei oppmuntring om å søk anna arbei... aktivt...hehe)
ska itj si så my mer om arbei egentli... bli bare sur av de...

Uansett....
Fredagen va bjørn å æ på konsert i Melhus Kirke. Mari Boine har en stemme som får de fleste te å burda skjemmes te langt nerri skoan! ho hadd me sæ ei religionshistorikerdame som hadd skreve hovedoppgave på sjamanisme i samiske eventyr å ho fortælt om misjon  blant sama på 16 17 å 18-00 talle....kjempeintreressant!
å når ho kom te han Lestadius som misjonert te saman på samisk (sjokktktikk de der...) så sang Mari Boinr  den gamle julesalmen "mitt hjerte alltid vanker"på samisk! de gikk inn i beinmargen min! æ har alltid likt den salmen men ho dama der fikk den virkeli te å gå inn. å de på et språk æ itj forstår nåkka av... ho sang me ei sånn inderlighet å de va så flott at hvis itj æ allerede hadd sotte så hadd æ antageligvis dotte på ræva... æ følt de nesten som om æ svevd når ho sang den. helt utruli!
å dem andre sangan å va av en sånn art atæ forstår nesten den der sjamanske transe tradisjon når de gjeld religiøs opplevels. de vanesten hypnotiserende i rytman å æ mått minn mæ sjøl på å pust innimellom. de va så sterkt.
itj skjønne æ koffor ho hadd mikrofon heller for æ vedde på at ho godt kunna klart sæ fint uten....
æ har egentli aldri hatt nå forhold te Mari Boine som nå anna enn ei kunstnerdame som syng på samisk men å hør ho Live, i akkustikken i Melhuskirka va nå æ aldri kjæms te å angre på.

legg inn video'n  av Mitt hejrte alltid vanker som ho spilt inn i 2001 æ....
itj akkurathelt de samme men fantastisk læll...
Bare lukk auan å hør...Lørdan lånt æ hengern hass Pappa. først kjørt æ å Bjørn et lass skrot opp te heggstadmoen å dumpa de. så kjørt vi et hengerlass ved te Lundamo før æ kjørt hengern hem, så Bjørn hem å så for æ te høtta kor mamma, pappa, Storm å Maya va.
vi blåst såpebobla te storm... de va populært de... men litt forvirrandes for kor i alle dager vart de egentli av dæm?

 i natt sku æ legg mæ på lofte attme Maya å trekkt for gardina for loftsluka.plutseli rørt gardina sæ å opp kom et lite grått nøste. først krøup han over fjese mitt, så la han sæ attme maya å mol skikkeli godt ei stund. så romstert han litt, beit litt i nå treverk å innspisert litt, så kom han å sov i fotenden, så sov han under senga, så kvessa han klørn på haugjere mitt (våkna itj nå...) så mjaua'n mæ i fjese å la sæ innte mæ. æ trudd han sku sov men han låg ei stund å prøvd å få handa mi te å lek me sæ men handa va litt trøtt...
ette endel romstering våkna maya i 9-tida på tussa ne te mimmi.
alt i alt... å sov me en storm e en stormfull erfaring....

i dag for æ å maya hem i 12 tida. æ sa at mamma sku sms'e når dæm for men typiosk for mæ for tida fra mæ å æ fikk itj me mæ' at dæm ahdd forre før dæm sto på veranda'n min å æ hadd itj fyrt opp grill'n engang...  men de vart da grillmat te slutt elle litt tull me trekken å kø'ing av mat på den bittelille grill'n min....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...