mandag 11. april 2011

Livets små underfundigheter har kommentert en artikkel i Dagbladet i dag om at barn e Lykkeknuserne. DVS i følge Dagbladet ødelegge barn foreldran sin livskvalitet!

Æ læst å det samme å tenkt at her e de nå som skurre. De e jo ikke ungan det e nå gæli me de e samfunne å ka som forventes av oss.
Vi ska jobbe fulltid, oppdra perfekte unga som vi helst itj ska ha i barnehage så alt for mange tima og som absolutt ikke må under nån omstendighet fores me Toro eller andre halvfabrikata....

i tillegg ska vi ha perfekte, nyoppussa hus, topp moderne klær og gjerne håndter et par avanserte middagselskap me ypperlig vin i månen samt at man må få me sæ DEN filmen på kino eller DE teaterstykke i nærmeste kultursal....

Vi som e mødre rækk itj alt de. Vi bli sliten og vi bli grinat å kanskje ungen i et desperat håp om litt oppmerksomhet kanskje lage litt ekstra bråk.
Kanskje æ å i perioda tenke koss live mitt hadd vært uten Maya. Ka som hadd skjedd hvis æ bare hadd tatt den mastergraden, dratt te Japan et år, jobba i Hollywood ei lita stund å generelt levd ut alle drømman mine.
Da hadd itj æ vært mamma te ho æ har no.
men vet du.... De har itj nå å si de.

Æ e ei sliten fulltidsarbeidende alenemor som i dag kjæm te å spring som en idiot inn på matbutikken for å rekk å handle før æ hente i barnehagen. Når vi kjæm hem har æ en pakke ferdi ravioli klar te bruk. de går fort å lag å de gir oss mer koselig samtaletid attme matborde. Når middagen e ferdi så kanskje vi rekk et slag sjakk eller nå anna spill før barne tv.

De små korte kjappe timan vi har mellom barnehagen å sengetid e de mest verdifulle i mitt liv.
De e nesten så æ bli litt personli fornærma når ho velge å gå ut te vennern sine ette middagen heller enn å vær sammen me mæ.
Å de e nesten så æ får dårlig samvittighet kvar gang æ si nei takk te en klem fordi æ står me haue inni vaskemaskina...
Ho har begrensa mæ... ingen tvil heller om de.... men ho har å berika mæ.
Horisonten min e my stør no enn før ho kom. før satt æ å bare glana på min egen navle. No e æ i stand te å sjå på et anna menneske å sjå at ho e viktigar enn mæ.
Sjøl om æ bli sliten å klar å sur å grinat å e av å te så pisslei av å itj få sov ut på lørdagsmorran, så e de verdt de for æ får en morrastrøtt kosunge på fange som om nån år itj treng mæ lenger.

Selvfølgeli bli æ lei av å vær mamma.
selvfølgeli bli æ lei mæ når æ tenke på alt æ itj har tid energi å mulighet te å gjør...
Men....
Nei....
De e itj Maya sin feil at æ itj har drømmejobben.
Selvfølgeli kan æ sjå for mæ at uten ho hadd æ sotte i Hollywood me drømmejobb på et filmsett, men æ vet æ å de at de e lite sansynli.
Itj e æ nå shoppoholiker eller festmenneske så æ hadd nok itj brukt mer penga eller ti på de enn nødvendi uansett.... 
Æ hadd antageligvis itj komme nå anna vei enn hit æ e no. me eller uten morsrollen som backup.


Faktisk... æ tar de tebake!
Maya motivere mæ te å gjør de bedre!
Ho gjør at æ ønske mæ en bra jobb sånn at æ kan betal for hus, hjem, klær. Ho gjør at æ vil ha en triveli jobb så æ føle mæ nyttig å at æ kjæm hem gla å fornøyd me dagen.
Uten ho hadd æ ikke hatt nån mål i live anna enn å holl mæ sjøl i gang å de e itj nå motivasjon når æ sjer kor vikti ho e å ka ho kan gjør me sitt liv.
de e itj de at æ itj e vikti å, men ho gir mæ så my glede at de e verd den ekstra klesvasken å mangeln på sosialt liv.

1 kommentar:

  1. Det er bra. Og jeg griner når jeg leser dette også, av motsatt grunn som da jeg leste Dagbladet...

    SvarSlett

Hei
Hvis du skriver noe her, skriver jeg hos deg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...