torsdag 19. januar 2012

å skyte spurv med kanon...

Av og til dukker det opp noe i nyhetene som får meg til å klø meg i hodet.
MÅ de virkelig dra fram de STORE våpnene hver gang?
Av og til trengs det egentlig bare en sprettert og litt småstein...

I går stengte Wikipedia i et døgn som en protest mot SOPA og PIPA lovene som er blitt foreslått. Disse lovene skal beskytte copyrights på en mer omfattende måte enn før. Ønsket er å beskytte opphavsrett og hindre piratkopiering, noe som i og for seg er greit nok av hensyn til at den som har gjort jobben fortjener en viss avkastning og eierrett..
WikipediaDessverre betyr disse lovene - dersom de blir antatt - at vi må vokte oss vel for å sitere noen for sitater har også opphavsrett. Eller legge ut videoer på youtube, hvis de har bakgrunnsmusikken eller annet materiale som kan oppfattes som copyright.
Internett har gradvis vokst fram som en stor organisk sopp over mange år.
SOPA og PIPA lovene vil gi opprettshavere av alle slags meninger og medier rett til å sensurere Internett.
Hva blir det neste?

I det siste har også noen av våre folkevalgte og andre i tillitsverv vært ute og sleiva med kjeften.
Trond Giske har trua Telenorsjefen på pub. Nøyaktig hva han har sagt er vel ikke så viktig som det faktum at næringsministeren i sin rolle som, nettopp, Næringsminister liksom skal være littegranne nøytral og bygge gode relasjoner mellom privat næringsliv og statlige interesser. Da tar det seg lite fint ut å drikke seg brisen og prate tull på pub.Og PST-sjefen Janne Kristiansen måtte gå av i dag pga en sleivkjefta og dårlig gjennomtenkt kommentar.

Det jeg ikke forstår er: Var det krise at Norge hadde/har (usikker på definisjonen her du...) spioner i Pakistan eller var det krisa at Kristiansen snakka om det i utrengsmål?

Spørsmålet mitt er, dersom ikke media hadde hengt seg opp i det, ville det allikevel ha vært en sak?


Aviser og nyhetsmedier har fått alt for mye makt og greier gjennom overfokus å lage helt enorme fjell ut av bittesmå sandkorn.
Flere ganger nå har jeg reagert på at en eller annen har blitt straffet på et eller annet vis fordi media har bestemt seg for at akkurat HAN liker vi ikke denne uka...
Så drar de fram en liten filleting som dette mennesket har gjort og HÅNER denne detaljen så du skulle tro at ingen noen gang har trampa så innmari heftig i klaveret noen gang før.
Deretter setter de i gang en skikkelig heksejakt og gjør denne detaljen så stor og overdriver enhver form for indignasjon til en eller annen ser seg nødt til å straffe den stakkaren som var å uheldig å bli hundset av media. Og da roper media høyt om urettferdig behandling eller ler høyt og stygt og skadefro, helt til neste person setter foten i en eller annen salat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...